De MF 5S-serie combineert het beste zicht in zijn klasse met moderne, intuïtieve bediening en comfort

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO , kondigt met trots de introductie aan van vijf nieuwe modellen van 105 pk tot 145 pk in de MF 5S-serie, waarmee het opvallende nieuwe tijdperk en de vele trendsettende ontwikkelingen vanuit de geavanceerde MF 8S serie worden voortgezet.

Voor o.a. groenvoorzieners, loonbedrijven en aannemers bieden MF 5S-tractoren een groot aantal prestatie verhogende functies. Het hefvermogen van de achterhef is vergroot tot 6.000 kg , terwijl de nieuw ontworpen fronthef een hefvermogen heeft van een indrukwekkende 3.000 kg. In combinatie met een hoger totaalgewicht van 9.500 kg (GVW), kunnen de tractoren ingezet worden met robuustere werktuigen waardoor de capaciteit wordt verhoogd.

Met het beste zicht in zijn klasse en een toonaangevende draaicirkel van 4 meter, het smalle design met de schuin-aflopende motorkap en praktische kenmerken zijn dit de ultieme trekkers voor fronthef en voorlader werkzaamheden. Bovendien maken het hogere totaalgewicht en toegenomen front en achter-hefcapaciteit hen tot krachtige presteerders in het veld en op de weg.

Uiterst vernieuwend

Alle modellen zijn uitgerust met viercilindermotoren, met een maximumvermogen van 105 pk tot 145 pk. Er is keuze uit drie specificatieniveaus – Essential, Efficient en Exclusive, plus een reeks opties, waaronder een uitstekende bediening door middel van de nieuwste state-of-the-art Multipad, Datatronic 5 en Fieldstar 5 gevoed met gebruiksvriendelijke Smart Farming-technologie.

“De veelzijdige MF 5S-serie combineert hoge prestaties, comfort en wendbaarheid met het beste zicht in zijn klasse, speciale kenmerken die de MF5S tot de ultieme voorladertrekkers maken”, zegt Francesco Murro, Marketingdirecteur Massey Ferguson Europa & Midden-Oosten. “Echte multifunctionele trekkers, de MF 5S-serie biedt de juiste keuze aan vermogen en specificaties voor alle toepassingen. Deze moderne tractoren bouwen voort op het succes van de MF 5700 S-serie en bieden een ongecompliceerde bediening en verbeterde functies tegen gunstige kosten voor de gebruiker. De MF 5S combineert de compacte afmetingen die agrariërs en alle andere doelgroepen nodig hebben met de prestaties en het vermogen die nodig zijn voor een breed scala aan toepassingen”. Daarbij heeft de trekker door het toegenomen vermogen een gunstige verhouding tussen gewicht en vermogen.

Met zijn compacte afmetingen, wielbasis van 2,55 m, uitstekend zicht, hoge hydrauliekopbrengst en bediening, bouwt de MF 5S verder op de vermaarde reputatie van Massey Ferguson als de toonaangevende voorladerspecialist. Alle modellen kunnen in de fabriek voorzien worden van aanbouwdelen en een gemonteerde voorladerboom uit de Massey Ferguson MF FL-serie.

De nieuwste Smart Farming-technologie verbetert de output en efficiëntie verder met gebruiksvriendelijke precisielandbouwmogelijkheden zoals MF Connect-telemetrie, MF Guide auto-steering, MF Section Control en MF Rate Control.

“Of het nu gaat om werken op een akkerbouwbedrijf of met een loonwerker, op een melkveebedrijf of in cultuurtechnische toepassingen, deze eenvoudige, betrouwbare, comfortabele, veelzijdige en goed uitgeruste tractoren leveren de prestaties die moderne gebruikers nodig hebben met lage bedrijfskosten”.

De voornaamste functies van de nieuwe MF 5S-serie

  • Eenvoudige keuze uit drie specificaties: essential, efficient en exclusive om aan alle vereisten en verschillende toepassingen te voldoen. Vele opties bieden daarnaast de mogelijkheid de tractor stemmen op de specifieke klantbehoeftes
  • Een nieuwe, in de fabriek gemonteerde voorlader specificatie omvat een breed scala aan functies om de montage, bediening en controle te verbeteren
  • Toonaangevend zicht en wendbaarheid in dit marktsegment
  • Stille cabine met gewijzigde klimaatregeling verbetert het comfort van de bestuurder, met nieuwe ergonomische armsteun en bedieningselementen. Dit gecombineerd met doorontwikkelde vooras en cabinevering geeft een hoog comfort voor de berijder.
  • Nieuwste AGCO Power 4,4-liter viercilindermotor voldoet aan de Stage V-emissievoorschriften met ongecompliceerde ‘All-In-One’-technologie die is ontworpen voor de levensduur van de tractor. Geoptimaliseerde luchtcirculatie verbetert de koeling en verminderd het vermogen dat nodig is om te koelen.
  • Keuze uit gerenommeerde Dyna-4- of Dyna-6-transmissies met standaard Brake-to-Neutral-functies en automatische schakelfuncties voor Speedmatching en AutoDrive De Dyna 6 transmissie is nu een echte ECO-uitvoering met 40 km/u bij 1530 toeren
  • Nieuw ontwerp van de geveerde vooras met hogere belastbaarheid
  • Sterke driepuntshef zorgt voor een hefvermogen van 6000 kg, terwijl de optionele fronthef tot 3.000 kg aankan. Bruto voertuiggewicht (GVW) verhoogd tot 9.500 kg
  • Nieuwe intuïtieve Datatronic 5 en Fieldstar 5 touchscreenterminals met Smart Farming-technologie helpen bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het verbeteren van de nauwkeurigheid, gewaskwaliteit en kwantiteit en daarmee rendement

Nieuwe modellen met vernieuwde pakketten

Alle vijf modellen uit de MF 5S-serie zijn leverbaar met de keuze uit Essential, Efficient of Exclusive basisspecificaties. Deze pakketten bieden een reeks prestatie- en comfortverhogende functies en de mogelijkheid de trekker in klantwens uit te voeren. Typische uitrustingsvariaties zijn onder meer de output van de hydrauliekpomp, bediening hydrauliekventielen, AutoDrive, joystickbediening en cabinevering.

Exclusive modellen zijn ‘volledig toegerust’ inclusief onder andere 110 liter/min CCLS pomp met maximaal acht elektronische regelventielen, hydrauliek joystick, Multipad-bediening, AutoDrive-transmissie, automatische airco, cabinevering, Superluxe luchtgeveerde stoel en Datatronic 5 touchscreen terminal.

De Efficient specificatie is vergelijkbaar, maar heeft twee elektronische en twee mechanische ventielen achter, standaard airco en een luchtgeveerde stoel, terwijl de Datatronic 5-terminal een optie wordt.

Essential modellen schakelen over op het gebruik van een versnellingshendel met T-hendel in plaats van de Multipad, waarbij de hydrauliek joystick een optie is en AutoDrive wordt vervangen door Speedmatching op de Dyna-4-transmissie. Hij heeft een hydrauliekpomp van 57 liter / min en twee mechanische regelventielen achter standaard met maximaal vier als optie.

Uiterst comfortabele cabine met nieuwe bedieningselementen

Alle modellen van de MF 5S-serie zijn uitgerust met een cabine met hoge specificaties waardoor de bestuurder kan genieten van een comfortabele werkplek. Een nieuw HVAC-luchtsysteem verbetert de luchtcirculatie, waardoor de gebruiker niet alleen de meest comfortabele temperatuur kan instellen en behouden, maar ook de ontwaseming is verbeterd.

De Exclusive en Efficient tractoren bevatten een nieuwe armsteun met, zoals ook toegepast in de onlangs gelanceerde vlaggenschip MF 8S-serie, de nieuwe Multipad. Hiermee kunt u een aantal functies bedienen, waaronder de omkeer vooruit / achteruit, hefinrichting en regelventielen.

De Multipad is ook uitgerust met een micro-joystick om twee achterop geplaatste hydrauliekventielen te bedienen (of een ander regelventiel wanneer Datatronic 5 is gemonteerd). Voorlader en fronthef worden bediend door een aparte joystick die naast de Multipad zit. Bij tractoren met Datatronic 5 is het scherm handig rechts van de console geplaatst.

Essential-tractoren hebben een basisuitvoering waarbij de transmissie wordt bediend door een kleine T-hendel op de rechter zijconsole en aparte hendels voor de hydrauliekventielen. Bij voorladertrekkers is de joystick vooraan op de armleuning gemonteerd.

Vermogen met zuinigheid

De nieuwste AGCO Power 4,4-liter viercilindermotoren voldoen aan de Stage V-emissievoorschriften met ongecompliceerde MF All-in-One-technologie. Dit elegante antwoord is ontworpen voor de levensduur van de tractor en helpt de onderhoudskosten te verlagen. Het is ontwikkeld door AGCO Power en bevat het SCR-systeem, DOC en roetkatalysator in één compacte unit, allemaal netjes rechtsonder de cabine, waardoor het toonaangevende zicht naar voren over de lage, slanke motorkap blijft behouden. Lange onderhoudsintervallen verlengen nu de termijn van verversen van olie en brandstoffilter tot 600 uur, wat de bedrijfskosten verder helpt verlagen. Een nieuw, geoptimaliseerde luchtstroomcirculatie verbetert de motorkoeling, wat de prestaties en efficiëntie verhoogt.

Gerenommeerde en betrouwbare transmissies

Alle trekkers uit de MF 5S-serie zijn leverbaar met een keuze uit Massey Fergusons hoog aangeschreven 16×16 Dyna-4– of 24×24 Dyna-6 semi-powershift transmissies. Zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk, beide met de handige brake to neutralfunctie. Op de Exclusive en Efficient-modellen zijn de transmissies standaard uitgerust met AutoDrive en worden ze bediend via de Multipad-joystick. AutoDrive zorgt voor automatisch wisselen van de vier of zes powershiftstappen bij veldwerk, evenals het schakelen van de groepen tijdens transport. Essential versies met Dyna-4 hebben T-hendel transmissieregeling met Speedmatching, die automatisch de meest geschikte Powershift-verhouding selecteert passend bij de snelheid wanneer door de groepen wordt geschakeld. Dyna-6-modellen worden standaard geleverd met AutoDrive. De trekker kan af fabriek uitgevoerd worden met een kruipbak in de transmissie waarbij een beginsnelheid van circa 100m/u wordt gerealiseerd. De kruipbak biedt een verdubbeling van het aantal versnellingen met een zeer mooie verdeling van 100 m/uur tot 2 km/uur.

Vernieuwde vooras en hefinrichting

Een nieuwe, robuuste geveerde vooras heeft een grote stuuruitslag en geeft daardoor een zeer goede wendbaarheid. Met 900 kg hogere belastbaarheid dan de voorgaande modellen helpt het de efficiëntie te verbeteren door de tractoren in staat te stellen grotere aan de voorzijde gemonteerde werktuigen te gebruiken, zoals maaiers in de MF DM- en M-series. De hydraulische vering, die elektronisch wordt geregeld, wordt verzorgd door drie accumulatoren en twee cilinders.

De hefinrichting is doorontwikkeld om zwaardere lasten aan te kunnen waarbij het hefvermogen van de hef is verhoogd tot 6000 kg – 7% meer dan zijn voorganger. De hefdelen zijn gemaakt van nieuwe componenten voor meer sterkte en flexibiliteit. Een hydraulische topstang is als optie leverbaar. De nieuwe fronthef is ontwikkeld voor montage in combinatie met de nieuwe geveerde as en is een geïntegreerd ontwerp dat helpt om de gunstige draaistraal van 4 m te behouden. Met een hefcapaciteit die is verhoogd van 2.500 kg naar 3.000 kg stelt dit gebruikers in staat de efficiëntie te verbeteren door twee bewerkingen tegelijkertijd uit te voeren met grote, brede werktuigen. De fronthef wordt geleverd met een midmounted ventielenblok. Dit kan gekoppeld worden aan één of twee dubbelwerkende functies voor Eventueel is de fronthef als een soort van Economy versie nu ook leverbaar zonder frontkoppelingen en aangesloten op de regelventielen achter. De versies met midmounted blok worden bediend met de nieuwe moderne joystick.

De nieuwe Massey Ferguson 5S serie is vanaf nu te bestellen bij Wim van Breda BV! Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte en/of demonstratie.

Wilt u meer weten?

Neem contact met mij op: 0345-585050